SIRÁLY Kemping, GÁRDONY- Házirend 2021

A kempingbe tartózkodási vagy látogatási céllal történő bejelentkezés feltételezi, hogy vendégeink házirendünk szabályait megismerték, és annak tartalmát magukra nézve kötelezőnek elismerik.

Házirendünk a kemping vendégek zavartalan nyaralását hivatott szolgálni.

Kérjük kedves Vendégeinket, hogy a Sirály Kemping biztonsága és a többiek nyugalma érdekében
tartsák be az alábbi szabályokat:

 1. A Sirály Kemping területére érkező vendégek belépéskor kötelesek a recepción bejelentkezni és okmányaikat regisztráció céljából a recepción tartózkodó munkatársnak átadni és az érkezés napján számlájukat rendezni.
 2. A regisztrált kempingezők karszalagot kapnak, melyet kötelesek az itt tartózkodásuk ideje alatt jól látható helyen viselni. A karszalag elvesztése, megrongálása 2.000 Ft pótdíjjal jár.
 3. A jármű behajtási engedély elvesztése esetén 3.000 Ft pótdíj fizetendő.
 4. Szálláskulcs elvesztése esetén 5.000.- Ft pótdíjat számolunk fel.
 5. Saját vendéget fogadni csak bejelentéssel és a mindenkori kemping, vagy strand árjegyzék alapján, lehet!
 6. A kempingbe látogató vendég kizárólag a kijelölt parkolóhelyen parkolhat, a kemping vendégek számára fenntartott parkolóhelyeit nem veheti igénybe.
 7. A vízparttól számított 25 méteres körzet strandterület, így a lakókocsival, sátorral érkező vendégek ezen a szakaszon belül lakóautójukkal, sátrukkal nem tartózkodhatnak.
 8. A kő- és faházas szálláshelyeink elfoglalására az érkezés napján 15 órától 19 óráig van lehetőség, ettől eltérő időpontban telefonos egyeztetés alapján lehet mód. A kő- és faházas szállásokat az elutazás napján 10 óráig kell elhagyni! Esetleges csomagmegőrzésre fizetés ellenében adunk lehetőséget.
 9. A parcellák és sátorhelyek elfoglalását, illetve elhagyását kérjük, a recepció nyitvatartási rendjéhez igazítsa. A recepció nyitvatartási ideje: május 01 – szeptember 30 között: 8-19 óra
 10. A kemping területén elhagyott értékekért felelősséget nem vállalunk. A kempingben a recepción széf található, értéktárgyaikat ott helyezzék el.
 11. A vendég köteles a szállás, illetve a kempinghelyét rendben tartani és tisztán elhagyni.
 12. A kempingben tartózkodók kötelessége a környezet és a növényzetet védelme. PVC takarófólia
  a sátrak, vagy elősátrak alá nem teríthető. Szigorúan tilos a fákba szöget verni, ágakat levágni, ételmaradékot, szennyező anyagot a fűre, fára, bokrokra, sövényekre önteni. Tilos az (elő)sátrak rögzítő köteleit fákhoz, sövényekhez erősíteni. Árkot, gödröt ásni még ideiglenes jelleggel sem megengedett.
 13. A Strand területére semmilyen állat nem vihető be!!!
 14. A Kempingbe csak békés természetű, félelmet nem keltő állat vihető be. Minden állat csak pórázon vezethető, játszótérre, közösségi helyiségekbe nem vihető be. A négylábú kedvenceket csak napi díj ellenében van lehetőségünk fogadni. Minden gazda köteles a kedvence után keletkező hulladékot azonnal eltakarítani. Amennyiben ez nem történik meg, úgy esetenként 5 000 Ft pótdíj fizetése kötelező.
 15. Mosni, mosogatni, felszerelési tárgyakat csak az erre kijelölt vizes helyiségben szabad.
  A kemping egész területén TILOS autót mosni, locsolni, tisztítószeres vizet kiönteni!
 16. A kemping területén tüzet rakni kizárólag az arra kijelölt helyen, grillezés-bográcsozás, vagy szalonnasütés céljából lehet. A tüzet a program befejeztével minden esetben el kell oltani!
  Tábortűz rakása előzetes egyeztetéshez kötött!
 17. A szálláshelyeken tilos dohányozni. Dohányozni csak a kijelölt helyeken lehetséges!
  A dohányzásra kijelölt helyeket jól látható módon, táblával jelezzük a kemping területén.
 18. Elsősegélyláda a recepción, illetve a vízimentő szolgálatnál található.
 19. Orvosi ügyelet Gárdony/Székesfehérvár településen működik, a recepción ezzel kapcsolatban kaphat tájékoztatást. Egyúttal a portán és a recepción rendelkezésre állnak kollégák, akik az esetlegesen felmerült problémák kapcsán segíteni tudnak.
 20. A szálláshelyeken az egyéni fűtő berendezések használata nem megengedett.
 21. Kérjük, felesleges hangoskodással, zajjal, trágár, illetlen beszéddel ne zavarja más vendégek nyugalmát! 22.00 – 07.00 óra között kérünk csendet tartani és a járművek forgalmát szüneteltetni. (kivételt képez- előzetes egyeztetés program-rendezvény miatt)
 22. A Sirály Kemping ügyelet 0-24 óráig nyitva tart, ha kérdése van, illetve segítségre van szüksége, forduljon a recepcióshoz.
 23. Kérjük Önöket, hogy a Sirály Kemping külső területét és belső helységeit, mellékhelyiségeit tartsák tisztán.
 24. Kérjük, ha bármely berendezés hibáját észleli, haladéktalanul jelentse a recepción, hogy
  a hibaelhárítást megkezdhessük. A szándékos rongálás, vagy berendezési tárgyak eltulajdonítása minden esetben helyszíni kártérítést, vagy feljelentést von maga után.
 25. A sportpálya, sporteszközök, illetve vizi eszközök egyéni felelősségre vehetők igénybe.
  Az elvitt eszközöket használat után vissza kell adni.
 26. A 18 év alatti gyerekekért szüleik, illetve kísérőik, csoportvezetőik felelnek.
  Kérjük a gyerekeket folyamatos felügyelet alatt tartani!
 27. A Sirály Kemping vezetője és személyzete minden esetben jogosult a házirendbetartását figyelemmel kísérni és a vendégeket a házirend betartására felszólítani.
 28. A házirend betartásáért a szülő, vagy pedagógus a vele együtt üdülő gyermekekért is felelős.
 29. A gyermekek a vízi eszközöket (vízibicikli,kenu,csónak, kajak, SUP) csak szülői felügyelet mellett használhatják.
 30. Úszni nem tudó személyek csak mentőmellénnyel tartózkodhatnak a vizi eszközökön és járműveken!
 31. A konyha felszereléseit szabadtéri sütés, főzés esetén kérnénk maradéktalanul visszahozni az adott pontra.
 32. A Sirály Kemping felszereléseit a kempingből kivinni, a szobákat átrendezni TILOS!
 33. A strandolás szabályait a Sirály Strand Házirendje tartalmazza, amik a Sirály Kemping vendégeire is érvényesek.
 34. A szabadvizekben való fürdés szabályait a 46/2001. (XII.27.) BM rendelet szabályozza mely szerint „Tilos fürdeni éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, kivéve, ha a vízfelület megvilágított,
  és legfeljebb a mély víz határáig.”
 35. A hattyúk és kacsák etetése egészségügyi okokból, szigorúan TILOS!
 36. A Sirály Kemping vendégeinek autóikkal csak abban az esetben szabad a kemping területén parkolnia, ha azt a Recepcióssal egyezették és a parkolás díját kifizették.
 37. Gépjárművek a kemping területén max. 5 km/h sebességgel közlekedhetnek.
 38. A kemping területén a KRESZ – szabályai érvényesek, az ittas vezetés szigorúan tilos, minden ilyen eset rendőrségi feljelentést von maga után!
 39. A szálláshely ablakait kérjük csukják be, ha nem tartózkodnak a szálláshelyen, mert egy esetleges vihar, zápor esetén a szobákba beeső csapadék tönkreteszi a berendezést.
 40. Kérjük, óvják a kempingben található növényeket, bokrokat, ágaikat; hajtásaikat ne törjék le,
  a facsemetéket ne tapossák le, parkolás során ne menjenek neki a parkolót szegélyező bokroknak! Kérjük, hogy a ruhaszárító kötelet ne a fákhoz kössék és az ágakra ne teregessenek!
  A szalonnasütéshez nyársakat ne a kemping területén vágjanak!
 41. Kérjük a szemetelés mellőzését !
 42. A kemping területén horgászni csak a kijelölt helyeken lehet. A horgász a szükséges engedélyek és a jegy-bérlet kiváltásával egyidejűleg elismeri a tárgyi szabályok ismeretét, elfogadja és magára kötelező érvényűnek ismeri el azokat. Az itt nem szabályozott egyéb kérdésekben kérjen felvilágosítást a Tógazdától.
 43. A házirend megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

Kérjük Kedves Vendégeinket tartsák be a házirendet, annak érdekében, hogy minden vendégünk jól érezze magát és szívesen térjen vissza hozzánk!

Jó szórakozást és élményekkel teli kikapcsolódást, gondtalan pihenést kívánunk!

Gárdony, Sirály Strand és Kemping           Gárdonyi Városüzemeltetési Kft. 2020