Sirály Strand Velencei-tó

Sirály Strand Velencei-tó Gárdony településen található közvetlenül a vasútálomásnál. A 3 hektáros,  kb. 500 méter hosszú partszakasz közvetlen utat enged a Velencei-tó természetes élővilágához, nádszigeteihez, gyógyító hatású víztömegéhez. Ugyanakkor ez a csodálatos terület nem esik messze a nyaranta felpezsdülő agárdi és gárdonyi településközponttól sem. A komplexum nyugati oldalán található a csaknem 100 évvel ezelőtt alapított Sirály Strand, amely számtalan múlt századi képeslapnak témát adva vitte hírül a Velencei-tó és “Gárdonyfürdő” hírét.

Sirály Strand Velencei-tó

 

 

A gárdonyi Sirály Strand főbejárata “Gárdony” vasútállomás közvetlen közelében helyezkedik el. A Sirály Strand Budapestről vonattal 35-45, autóval 40-50 perc alatt érhető el. A bejárat közvetlen közelében és a környező utcákban tágas parkoló áll rendelkezésre.

 

Strand belépő árakról tájékozódjon: https://siralystrand.hu/strand-arak/

 Sirály Strand Velencei-tó

 

A főbejáraton át megérkezve a strandra két irányban is lesétálhatunk a Velencei-tó partjára. Ez a rész kiválóan alkalmas kisgyermekes családoknak: az árnyas fák alatt jól esik megpihenni. A területen impozáns öltözőkabin került telepítésre.

 

 

homokos partszakasz

 

Sirály Strand a legjobb hely a kicsiknek: itt került kialakításra a Velencei-tó leghosszabb szabadon bejárható homokos, lassan mélyülő partszakasza. Az öbölben biztonságosan homokozhatnak, pancsolhatnak a legkisebbek. 

Szárazföldi sportpályák

 

  

 

Szárazföldi sportpályák a strand nyugati végében találhatók. Homokos strandfoci pályán akár, 2 különálló homokos strandröplabda pálya is kialakítható. A pályákon rendszeresen kerülnek lebonyolításra kisebb-nagyobb amatőr sportversenyek.

 

 

Vízi sportpályák a Velencei-tóban

 

Vízi sportpályák a strand nyugati felében kerültek elhelyezésre a Velencei-tó vizében. Legyen szó vízi kosárlabdáról, vagy vízi fejelésről a legjobb választás a Sirály Strand!

  

 

 

 

Flintsteak Garden Sirály Strand Velencei-tó 

 

Sirály Strand közepén található a Flintsteak Garden nagy napernyős terasszal. Frissen sütött pácolt húsok, köretek, saláták, Hot-Dog, Hamburgerek, Óriás palacsinták, jégkrémek közül lehet választani. Kicsikre is gondolva külön gyerek menü kérhető. Szomjoltás a nagy melegben többféle ízben frissen elkészített limonádé közül lehet választani. Borok, fröccsök, csapolt sör, alkoholos italok is kaphatóak. Egész szezonban MOJITO és CUBA LIBRE AKCIÓ!

Szép kártya és Bank Kártya fizetési lehetőség!

Vízi sporteszköz kölcsönző

 

A strandon vízibicikli kölcsönző is üzemel, ahol vízibicikli mellet kajakot, kenut, SUP-ot és napágyat is lehet bérelni.  

 

 

Miért a Velencei-tó?

A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava. Kedvező természeti és földrajzi adottságainak köszönhetően pedig hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike. A tó kiváló megközelíthetőségének köszönhetően méretes rajongói tábort tudhat a magáénak.

A Velencei-tóhoz érkezve szinte azonnal megragad mindenkit a természet látványa, a hely varázsa.

Keressen minket a facebook oldalon!

Szabadidős programok

A Sirály Kemping természetközeliségének köszönhetően szabadidős programok sokasága vár itt rátok. Túrázva ellátogathattok a Pákozdi Ingókövekhez, a Katonai Emlékműhöz, körbebiziklizhetitek a Velencei-tavat, lehetőségetek van kenut, valamint SUP-ot bérelni, amellyel bejárhatjátok a tavon úszó nádszigeteket.

Ezen kívül a kulturális programok kedvelőinek tudjuk ajánlani Székesfehérvár belvárosát, amely fél óra alatt elérhető a Park Kempingtől busszal, vonattal és autóval egyaránt.

hu_HUMagyar