Sirály Strand Velencei-tó

Sirály Strand Velencei-tó Gárdony településen található közvetlenül a vasútálomásnál. A 3 hektáros,  kb. 500 méter hosszú partszakasz közvetlen utat enged a Velencei-tó természetes élővilágához, nádszigeteihez, gyógyító hatású víztömegéhez. Ugyanakkor ez a csodálatos terület nem esik messze a nyaranta felpezsdülő agárdi és gárdonyi településközponttól sem. A komplexum nyugati oldalán található a csaknem 100 évvel ezelőtt alapított Sirály Strand, amely számtalan múlt századi képeslapnak témát adva vitte hírül a Velencei-tó és “Gárdonyfürdő” hírét.

Sirály Strand Velencei-tó Főbejárat

 

 

Velencei tó Sirály Strand Gárdony Sirály Strand főbejárata közvetlenül a Gárdony vasútállomás aluljárónál helyezkedik el. Vonattal 45-55 perc Budapestről, autóval 50-60 perc. A bejárat előtt és a bejárattal szembe állva bal oldali utcában sok parkoló áll az ide látogatók vendégek számára.

 

Strand belépő árakról tájékozódjon: https://siralystrand.hu/strand-arak/

Sirály Strand Velencei-tó

 

A főbejáraton megérkezve füst mentes sziget (ahol tilos a dohányzás) két oldalán sétálhatunk le a Velencei-tó partjára. Ez a rész kiválóan alkalmas kisgyermekes családoknak kellemes árnyékot adnak a fák és homokozó és játszótér is itt található. Bal oldalon találhatóak a wc-k és mellette az öltöző.

 

 

Gyerek öböl

 

Sirály Strand a legjobb hely a kicsiknek, lassan mélyülő gyerek öböl, melynek partján kényelmesen biztonságosan lehet játszani, fürdőzni. Szülöknek ki lehet ülni a partra és jó rá látnak a vízre, ahol gyermekük pancsol. Öböllel szembe állva található az egyik kültéri zuhanyzó és egy csap is. Egy nagy terasz is itt található, ha nyári zápor eleredne be lehet húzódni alá.

Szárazföldi sportpályák

  

Szárazföldi sportpályák a strand hátsó felén található. Homokos strandfoci pálya amin akár ki alakítható, 2 különálló homokos strandröplabdapálya, ahol röplabda versenyek is szoktak lenni. Egy külön álló homokos strand röplabda pálya, ami egész szezonban használható. Salakos lábteniszpálya, két salakos kosárlabda palánk és a part szélén 2 homokos tol teniszpálya.

 

Ezek a sportpályák is díjmentesen használhatja mindenki saját felelőségre.

Vizi sportpályák a Velencei-tó vizében

 

Vízi sportpályák a szárazföldi sportpályák mellet a Velencei-tóban található a strand hátsó részén. 1 Vízi kosárlabda pálya, 1 vízi fejelő pálya, 1 vízi röplabda pálya

Ezek a sportpályák is díjmentesen használhatja mindenki saját felelőségre.

  

 

 

 

Flintsteak Garden Sirály Strand Velencei-tó 

 

Sirály Strand közepén található a Flintsteak Garden nagy napernyős terasszal. Frissen sütött pácolt húsok, köretek, saláták, Hot-Dog, Hamburgerek, Óriás palacsinták, jégkrémek közül lehet választani. Kicsikre is gondolva külön gyerek menü kérhető. Szomjoltás a nagy melegben többféle ízben frissen elkészített limonádé közül lehet választani. Borok, fröccsök, csapolt sör, alkoholos italok is kaphatóak. Egész szezonban MOJITO és CUBA LIBRE AKCIÓ!

Szép kártya és Bank Kártya fizetési lehetőség!

Sirály Strand Velencei-tó Vizi bicikli kölcsönző

 

A strandon vízi bicikli kölcsönző is üzemel, ahol vízi bicikli mellet kajakot kenut, napágyat is lehet bérelni. SUP kipróbálás mellyel akár a nádasig is el lehet evezni.

Itt a strand középső részén is található egy szabadtéri zuhany, ahol fel lehet frissülni a nyári nagy melegben.

 

 

Miért a Velencei-tó?

A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava. Kedvező természeti és földrajzi adottságainak köszönhetően pedig hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike. A tó kiváló megközelíthetőségének köszönhetően méretes rajongói tábort tudhat a magáénak. A Velencei-tóhoz érkezve szinte azonnal megragad mindenkit a természet látványa, a hely varázsa.

Keressen minket a facebook oldalon!

Szabadidős programok

A Sirály Kemping természetközeliségének köszönhetően szabadidős programok sokasága vár itt rátok. Túrázva ellátogathattok a Pákozdi Ingókövekhez, a Katonai Emlékműhöz, körbebiziklizhetitek a Velencei-tavat, lehetőségetek van kenut, valamint SUP-ot bérelni, amellyel bejárhatjátok a tavon úszó nádszigeteket.

Ezen kívül a kulturális programok kedvelőinek tudjuk ajánlani Székesfehérvár belvárosát, amely fél óra alatt elérhető a Park Kempingtől busszal, vonattal és autóval egyaránt.